جواز عن حب ولا جواز صالونات؟

جواز عن حب ولا جواز صالونات؟

الزواج عن حب أم جواز الصالونات
الزواج عن حب أم جواز الصالونات Photo credit: Bigstock
shareEmail this to someonePin on Pinterest1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0

كتبت:آيه محمد

يا تري ليه مقوله ان الجواز عن حب مش بيستمر؟!

منتشرة ، طيب الجواز عن حب و لا جواز الصالونات هو الي ليه مستقبل أكبر في الاستمرارية؟

معظم الاّراء في الموضوع دا كانت في صالح جواز الصالونات رغم إن معظم الشباب بيحلموا بجواز عن حب و يقلدوا معظم “الكابلز” الي منتشرين علي السوشيل ميديا اليومين دول  لكن الواقع في معظم الحالات بيبقي غير كدا خالص و موضوع الإرتباط يبدأ لما الأم تروح فرح بنت خالة جارة واحدة صاحبتها و تبدأ بمهمتها الرئيسية في البحث عن عروسه لابنها و تسأل عن بنت فلانة وفلانة وبالفعل تنجح في مهمتها وتختار العروسة المناسبة من وجهة نظرها و تاخد ابنها علشان يشوفها و لما البنت و أهلها يلاقوا إن العريس مناسب و في الصفات الأساسية الي أكيد مش بيبقي عليها اختلاف زي متدين و ابن ناس و أخلاقه كويسه ، بعد كام شهر يتخطبوا و يتجوزوا و طبعاً خلال الفترة دي البنت بتسمع أشهر المقولات من ستات العيلة “الحب بيبجي بعد الجواز يا حبيبتي”  والي غالبا اسمها الأدق هو “عّشرة” .و تبدأ الحياة الروتينة و السيناريو المتوقع جدا من جواز الصالونات شغل ، مدارس،  ضغط ، مشاكل و ملل طيب لو نفس الاتنين الي أتجوزوا دول كانوا بيبحبوا بعض كانت الحياة ممكن تختلف؟

 

الرأي التاني كان بيقول..

الاكيد ان معظم الشباب بيحلموا بالاستقرار و يتجوزوا الي بيحبوهم،فمثلا، لما ولد يشوف بنت زميلته في الجامعه او في الشغل او قابلها صدفه في اي مكان و يحس نحيتها انها شدته خطفت قلبه و قتها بيقرر بانها  هي دي البنت الي لازم يكمل حياته معاها و تبقي ام ولاده و يبدأ يعمل  كل حاجه يقدر عليها علشان تقول “قبلت الزواج منك”

 

بس الي بيهدد استمرار الجوزات دي هو   إن “العشم” بيبقي بزيادة أوي بين أي اتنين بيحبوا بعض والأحلام الوردية هي الي بتاخد المساحه الأكبر من تفكيرهم في فترة الإرتباط و الخطوبة جو الدباديب و إنكم بعد الجواز هتلعبوا بلايستيشن و تخرجوا أو تسافروا كل ويك اند دا مش بيبقي حقيقي معظم الوقت.

 

لو فكرنا بالمنطق و العقل شويه هتلاقوا إن الحب دا من أهم الأسباب الي تخلي الواحد أو الوحدة يفكروا يتجوزوا أصلاً بس دا لوحده مش بيبني حياة الجواز يعني مسؤلية ومواعين وغسيل وطبخ وبعد فترة هيبقي في مسؤلية أطفال ومشاكل، بس مفيش حد كامل ، لما تتجوزي واحد ويغير الصفات الوحشة الي فيه علشان بيحبك دا بيفرق و نفس الوضع مع البنت لما تغير صفه فيها علشان الي بتحبه دول بعد كده بيبقي عندهم تصالح مع النفس و بيكونوا أسره سويّه نفسياً ،هما بيغيروا من نفسهم علشان الحب مش علشان لازم يعملوا كدا، ولازم يبقي في شويه منطق و عقلانيه جنب كل المشاعر الحلوة والأحلام الوردية يعني تعامل معاها علي أساس انها إنسانه طبيعيه هتتعب و تتعصب و تدلع و تضحك و تزن مش طول الوقت هتقدر تطلع مشاعر حب و بس.

 

انتي كمان تعاملي معاه علي أساس انه إنسان عادي عنده ضغوطه في الشغل و مشاكله و صاحبه اكيد ، فمتتعمليش معاه علي أساس انه سوبرمان و هيعشيكي في باريس كل خميس مثلاً هيبقي عصبي ساعات و هيبقي لطيف و دمه خفيف أوقات تانيه مش هيبقي طايق نفسه و علي الرغم من ان عدد الجوازات الي عن حب الي مازالت مستمرة قليلة الا انهم قدروا يتماشوا مع الواقع و يكملوا حلمهم مع بعض..

 

الفكرة كلها ازاي نفكر صح و نتعامل مع الحب صح فنوصل لأسرة مبنيه صح و عندها استقرار نفسي أسرة سوية و مجتمع سويّ و مش معني كده إن جوازات الصالونات ناجح ديماً لان كل علاقه ليها مميزات وعيوب و كله بيبقي متوقف علي درجة وعي واستيعاب الطرفين لمعني “نبني حياة”…

 

NO COMMENTS

Leave a Reply